Straten6kamp..
  Home Page | Over onze straat | Foto pagina | Nieuwtjes | Favoriete Links | Straten6kamp | Straten6kamp exclusief (de arbiter vertelt..) | Verjaardagskalender | Straatfeest Foto's | Email Pagina  

Heezestraat en Straten6kamp..
Het was dit jaar voor de eerste keer dat de Heezestraat bij dit evenement was.
Dit werd vorig jaar ook al gehouden, maar omdat we toen te laat wisten hoe we ons in konden schrijven, waren we er toen dus niet bij. Maar het gaat natuurlijk allemaal om dit jaar. Wij waren de outsider, wij waren de underdog, wij wonnen meteen de eerste partij..

Ja, je leest het goed. Maar eerst even een inleiding...

Onze straat was zo´n geval van ik-wil-wel-maar-ik-kan-niet. Dit betekent, dat in onze straat de wil er wel was, maar dat een aantal mensen op het laatste moment toch niet meededen. Sommige mensen hadden een goede reden, andere een iets vagere...
Maar goed. Ons team stond er, ookal was het met 5 geweldige vervangers van buiten de straat. Wij danken deze mensen hartelijk, want zonder hun hadden wij niet mee kunnen doen..
De mensen die meededen waren: Leo, Huub, Bavo (helaas zeer kort), Peter, Hans, Yne, René, Marcha, Sandra, Nikky, Laura en Jordy.

De wedstrijden..
Onze eerste wedstrijd moesten wij meteen tegen onze "rivalen" de Baardwijkstraat. We moesten tegen hun buikschuiven. Zij wilden graag als eerste en wij vonden dit niet erg. De tegenstanders kwamen allemaal erg ver en wij hadden het idee dat wij het nooit zouden kunnen winnen. Maar toen wij moesten hadden we goede afspraken gemaakt (snelle aanloop, niet springen, snel van de baan). Het waren ook deze dingen die toch er voor zorgden dat wij de overwinning in handen kregen (natuurlijk hebben de 20 meter van Hans en de 19 meter van René hier ook aan meegeholpen.)

Daarna skippyen.
Bij het oefenen ging dit zeer slecht. Het lukte niet. Maar toen de race begon starten wij toch redelijk goed. We kwamen met een kleine achterstand op de helft. Hier kwamen die nieuwe manschappen op de skippy. Met Leo achteraan als "pull-factor" (letterlijk en figuurlijk ;) gingen wij de tegenstanders erg snel voorbij. We wonnen dit onderdeel dan ook glansrijk.

Derde onderdeel: Haas(t)je over..
Een leuk onderdeel met erg koud water.
We moesten strandballen tegen tegenstanders aangooien die probeerden naar de overkant te komen met een puzzelstuk. Met een man in het water en de rest als gooiers lukt het ons om 1 vrouw heel lang in het midden op de balk te houden. Zij zat er ongeveer 2 minuten. Toen wij zelf naar de overkant moesten deed ik (Jordy) niet mee omdat mijn benen half bevroren waren. Degene die wel meededen, gingen snel naar de overkant en dus wonnen we ook het derde spel.

Misschien waren we wat overmoedig, misschien was de tegenstander gewoon te goed, maar een feit is dat we bij levend-tafelvoetbal dik klop kregen. Wij hadden ook niet de langste mannen in het veld (alleen Leo) terwijl de tegenstander allemaal mensen van rond de 1.90 m. had..

Als vijfde was de hindernisbaan..
Wij keken hier al echt naar vooruit.. (niet dus..)
We hadden een goede strategie bedacht, maar omdat Bavo bij het oefenen hiervan zijn spier verrekte (of scheurde)waren we hem al kwijt. Tel daarbij op dat het spel al was begonnen toen de scheids ons nog uitleg gaf, dat Hans niet meedeed en dat Sandra geblesseerd uitviel. Onze taktiek was wel goed, maar we misten de coaching (waar was Jan??).

Ons laatste spel, de brancardrace..
We hadden al op het begin besloten hier de joker bij in te zetten. We gingen Nikky inpakken met wc-papier en vervoeren met een brancard. Zij was het kleinst en het lichts, dus was de beslissing makkelijk. De vijfmans-formatie deed het goed en dus wonnen we ook dit laatste onderdeel (al waren er geen echte hindernissen na het inpakken..)

We stonden in de tussenstand bovenaan met maar liefst 17 punten!! (Met 4 andere straten..)

Rode-draad spel..
Als laaste hadden we nog een rode-draad spel. Toen we om vrijwilligers vroeger staken er 5 man hun hand op en dus gingen zij het rode-draad spel spelen. We hadden hierbij ongeveer dezelfde taktiek als bij de Hindernisbaan, alleen nu was Yne er niet bij...
De taktiek werkte op zich goed. Leo stond onderaan een blokkade. Hij duwde ons er allemaal overheen. Vooral de eerste drie gingen erg snel. René, Peter en Jordy zaten binnen een mum van tijd op de zeephelling, maar wat gebeurde daar achter??
Hans die kon de blokkade maar niet opkomen. Leo heeft hem hiervoor 2 kansen moeten geven en toen lukte het pas. Daarna moest Leo hem ook nog de zeephelling opduwen, maar het belangrijkste was dat we allemaal onze ballon (ŕ 10 bonificatie-seconden ieder) nog heel bij ons hadden. We hadden hier een echte toptijd neergezet. Maar wat bleek achteraf, de scheids had onze ballonnetjes niet geteld...
Dus in plaats van de vierde plaatst nu een tiende plaats..
Dus geen beker en slechts een zesde plaats in het klassement.
Ondanks alles was het eten lekker en was het vooral gezellig in de kantine van S.C. t Zand na afloop van de straten6kamp. Een zeer geslaagd evenement dat volgend jaar zeker weer moet plaatsvinden. Natuurlijk weer met de Heezestraat die dan komt opeisen wat van hun is!! ;)
Voor exclusief verhaal over rode-draad spel, kijk bij 6kamp special!!